En ole taas pariin yöhön nukkunut juuri ollenkaan ja pääkopan toiminta on sen mukaista... Eilisen pyöräilyn aiheuttama agressio johtuu varmaan siitä? Olen huomannut tulevani aina erittäin agressiiviseksi pyöräillessäni Helsingin keskustassa. Kauppatori-Esplanadi-Bulevardi-akseli on pahin. Eilen Bulevardin pyöräkaista oli tukittu autojen toimesta kolmeen kertaan, pari kuorma-autoa sain väistettyä koukkaamalla jalkakäytävän puolelle, mutta kolmas (muuttoliike Niemen auto...) oli pysäköity niin nätisti vinottain koko kevyen liikenteen kaistan leveydeltä, että ei kun autojen sekaan! Toinen lukunsa Bulevardilla ovat ratikkapysäkit, jotka on näppärästi sijoitettu ihan siihen pyöräkaistan viereen ja julkista kuljetustaan odottavat valtaavat aina nätisti pyöräkaistankin. Saa siinä sitten taas kelloa rinkutella ja mukavia katseita osakseen ja jos koukkaat hetkeksi jalkatien puolelle ihmisiä tai pysäköityjä autoja (tai pysäköidyistä autoista nousevia ihmisiä) väistääksesi, niin eikä joku lahopää lohkaise: "Tää ei oo pyörätie!"

Miksi nämä valittajat eivät sano mitään niille käsikynkkää koko pyörätien leveydeltä käveleville turisteille, joita ei luonnollisesti lomalla voisi vähempää kiinnostaa kävelevätkö jollakin pyörätiellä (joillekin se on selvästi täysin tuntematon asia koko pyörätie) tai niille joiden mielestä pyörätie tarkoittaa vapaata aluetta pysäköinnille tai lastaukselle? Enkä kykene ymmärtämään niitä henkilöitä, jotka ovat vastuussa Helsingin pyötieverkostosta, he eivät varmasti itse käytä suunnittelemiaan reittejä, muutenhan meillä ei olisi yhtäkkiä loppuvia pyöräteitä, ratikkapysäkeitä pyöräteillä, käsittämätöntä poukkoilua pyörätien jatkuessa milloin milläkin puolella tietä tai kiertäessä mitä kummallisimpia reittejä (pyörätiet Helsingissä eivät siis vahingoissakaan kulje nopeinta, suorinta ja järkevintä reittiä).

Kun pääsin eilen melkein kotipihaan, meillä on siinä talon vieressä 50 metrin pätkä kevyen liikenteen väylää (sitä ei ole mitenkään merkattu, joten en varmasti tiedä onko se vain jalankulkijoille) niin eikö siinä vielä joku mamma ottanut asiakseen ojentaa: "Tämä ei ole mikään pyörätie!" Meinasin räjähtää ja sain kyllä ponnistella hillitäkseni itseni, teki mieli haukkua tämä pyöräpoliisi pystyyn siltä istumalta...

Juu, taidan tänään vesisateen ja eilisten fiilisten vuoksi mennä Kallioon suosiolla vaikka bussilla tai ratikalla! Ei tarvitse sitten väistellä liikenteessä ketään, kunhan muistaa katsoa ettei istu jonkun deekun jätöksiin tai teinien räkäklimppeihin...Pitäisiköhän muuttaa maalle?