Aika kuluu nykyisin liian nopeasti. Lapsena vuodet olivat niiiin pitkiä ja kesätkin tuntuivat jatkuvan loputtomiin. Miten on mahdollista, että aika kuluu nykyisin niin nopeasti? En ymmärrä.

Vuosi on kohta ohi ja työt loppuvat. Projektihommien piti jatkua jouhevasti uudella työsopimuksella vuoden alusta, mutta marraskuun puolivälissä sain tietää, että rahoitus hankkeelle varmistuu joskus maaliskuussa 2008. Varmistuu jos varmistuu. Eikä ole mitään tietoa jatkuuko oma työsopimukseni. Mukava joululahja!

Oli ollut hauska tietää hyvissä ajoin syksyllä, että työtä ei välttämättä ole, niin olisi voinut ajoissa aloittaa työnhaun, ei ole tämä joulukuu kaikkein vilkkain kuukausi työmarkkinoilla. Ja typeryyksissäni olen jättänyt liittymättä työttömyyskassaan, enkä siis saa ansiosidonnaista työttömyyskorvausta... Oma moka pohdin liittymistä joko liittoon tai kassaan tuossa syksyllä, mutta päätin olla liittymättä kun olisi pitänyt maksaa kassaan koko vuoden maksu muutamasta kuukaudesta. No, ei minulla joka tapauksessa olisi täyttynyt tuo vaadittava 6 kk:n jäsenyys ansiosidonnaisen korvauksen saamiseksi. Miksi ihmisen pitää olla niin hyväuskoinen? Ja laiska ettei saa yhtä liittymistä ajoissa aikaiseksi? Ehkäpä minä opin tästä jotakin...

Nyt on sitten tullut väsättyä muutama hakemus ja sain vihdoin myös sähköisen portfolion itselleni aikaiseksi. Siitä tuli hyvä fiilis, aikaisemmin tuli aina todettua "suutarin lapsella ei ole kenkiä" kun uusmedia-alan ihmisellä ei ole omia webbisivuja... Huomenna on haastattelu työnvälitysfirman kanssa, toivottavasti se poikii jotakin.

Projektissa pitäisi saada vielä ennen joulua valmiiksi yhtä sun toista, mutta motivaatio on aika olematon. Väkisin pitää itsensä pakottaa koneen ääreen tai toimistolle. Tulipa todettua, että määräaikaiset työsopimukset eivät houkuttele mihinkään huippusuorituksiin, varsinkin jos jatkoa työsopimukselle ei ole tiedossa. Tämä voisi olla ihan hyvä monen työnantajankin pitää mielessä. Työnhaku vaatii aikaa, pitäisi tehdä samalla tätä työtä josta saa palkkaa vielä joulukuun ajan ja uusia töitä pitää hakea, koska nykyinen työ loppuu aiemmista lupauksista poiketen. Että mites tässä nyt sitten käy?

Itsensä myyminen on vaikeaa ja hyvän hakemuksen kirjoittaminen on vielä vaikeampaa. Huomasin juuri aliarvioineeni selkeästi osaamistani CV:ssäni. Pitää päivittää CV todenmukaisemmaksi ja ottaa röyhkeämpi asenne, hiiteen suomalainen vaatimattomuus ja naisellinen vähättely ja kainous!