Meillä onni asua kuudennessa kerroksessa vilkkaan risteyksen lähellä. Onni. Pitkin päivää ohi siis jyrää loputon määrä autoja (paitsi ruuhka-aikoina matelevat), busseja, kuorma-autoja ja ratikoita. Ilma kaupungissa on keväisin hyvin pölyistä, kiitos tehokkaan hiekoituksen, Kenelläkään ei sitten ole kiirettä siivota sitä hiekkaa pois ja kaikki tämä hiekka ja pöly sitten liistrautuvat meidän ikkunoihin! Ja minä kun olen niitä kunnon naisia jotka rakastavat ikkunoiden pesua. Viime viikonloppuna pakotin miehen kanssani ikkunanpesuun, oli niin kamala katsella niitä harmaaraitaisia ikkunoita... kaksi ikkunaa on vieläkin pesemättä...

Siis eikö se mene niin, että ikkunat pestään se kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä? Ja samalla vaihdetaan kesäverhot tai talviverhot ikkunoihin? Ei meillä, meillä pestään ikkunat sitten kun on aivan pakko ja samat verhot roikkuvat ikkunoissa ympäri vuoden. Eikä meillä tehdä joulusiivousta eikä kevätsiivousta.

Luin jostakin sivistävästä naistenlehdestä, että seinät ja katot pitäisi myös pestä kerran vuodessa. Viime viikonloppuna sain väläyksen: juuri hankkimamme kaksipäinen (varren toisessa päässä ikkunalasta, toisessa päässä mikrokuitupesin) kävisi tähän tarkoitukseen! Heureka. Meillä on nyt sitten pyyhitty seinät ja osa katoista (into lopahti kesken homman). Siis kuinka monen muun kotona on tehty sama, hä? Eli siis kyllä sitä ollaan niin kunnollisia perheenäitejä että :)

Olemme viime vuosina hankkineet erinäisiä siivousvempaimia siivousta innoittamaan ja helpottamaan; tuon kaksipäisen ikkunanpesimen, sitä ennen kaksi eri kokoista ikkunalastaa (isoille ikkunoille iso, pienille pieni, olivat halpoja ja eivät siis käytännössä toimineet kovakouraisen insinöörin käsissä), säiliöllisen rikkalapion (jotta keittiön lattia ei olisi aina muruissa, ei toimi kun se ei itse syö niitä muruja lattialta), mikrokuitumopin, staattisia moppiliinoja ja useita erilaisia mikrokuituliinoja (jotta niitä voisi sitten jemmata eri puolille asuntoa, jos vaikka yllättäen iskisi siivouspuuska, ei toimi sekään, keräävät vain pölyä). Salaisena toiveena näiden vempainten hankinnassa on kai ollut myös innostaa tuota insinööriä siivoamaan...ei ole toiminut.

Edelleenkään meillä ei ole yhtä puhdasta ja siistiä kuin sisustuslehdissä. Ketään muuta eivät häiritse tarhrat lattioilla, villakoirat nurkissa tai tavarat lojumassa ympäriinsä. Huoh. Ja komerot meillä siivotaan joskus kerran viidessä vuodessa kun minä satun saamaan satunnaisen puuskan. Siivous siis tarkoittaa turhan tavaran heittämistä jätesäkkiin, joka päätyy roskiin, kierrätyskeskukseen tai Uffille. Ja kaapit pursuavat aina, koska minä en osaa luopua tavarasta tarpeeksi tehokkaasti. Tai sitten hankin uutta tilalle liian tehokkaasti?